torsdag 9. oktober 2008

Bula, bula it's Fiji time

Da vi ankom Fiji hadde jo Jørgen ordnet seg både hostel og transport fra flyplassen. Siden vi ikke var like ivrig med å få ordnet noe, ble vi stående igjen på flyplassen og lure på hvor vi skulle ta veien. Siden Clausen hadde klart å ta med seg det ene bladet som var i flyet, begynte vi å lese igjennom det igjen. Da kom vi over noe som het Smugglers Cove. I det vi skulle til å finne veien dit kommer det 4 altfor hyggelige folk bort å skal hjelpe oss. Vi ender til slutt opp på kontoret til en reiseplanlegger, med noen lokale skjellsmykker rundt halsen. Hun vil plutselig begynne å planlegge hele turen for oss, og vi begynner å få litt kalde føtter. Det er jo snakk om 8 dager fram i tid til flyet går til Japan. Så vi var rask med å takke nei, og hun ordnet oss transport til Smugglers. Vi var lenge redd for at vi hadde havnet på en ”pakketur”, men vi kom oss heldigvis vekk fra den reiseplanleggeren.

Etter en dag på Smugglers fikk vi tid til å reflektere over den partyøyen vi hadde sett i flymagasinet, og fant ut av vi skulle tilbringe ett par dager der ute. Før vi kom oss ut dit rakk vi bli med på en Kava seremoni. Dette ble holdt av en lokal helt og går i utgangspunktet ut på at man skal sitte å drikke sølevann og spille gitar. Dette sølevannet er laget av en slags rot, og skal vær god for noe og ikke så bra for andre ting. I følge den lokale helten er dette et slags ”dopvann” som hjelper å berolige kroppen og styrke leveren. Hva vi skal tro er vi ikke helt sikker på enda, men etter 4 timer kan vi vel si vi var mettet av sølevann/dopvann.

Etter som denne partyøyen ikke var større enn en litt stor fotballbane var der selvfølgelig ikke rom for noe kjøpesenter eller butikker. Så vi så på dette som et perfekt sted å spare penger. Alt av mat var inkludert og vi betalte bare for drikken. Siden vi var rutinerte hadde vi selvfølgelig med oss medbrakt drikke. På denne øyen ble vi kjent med en del artige folk, samt 3 andre normenn fra tønsbergsområdet. Vi kan vel si det slik at dagene ikke hadde blitt helt de samme ut Neale og Lisa, som satte farge på øyen. Vi kan vel si at noen av ideene ikke var like lur dagen derpå, men artig hadde vi det. Jørgen hadde til og med bursdag natt til søndag, så om dette var planlagt eller ikke vil vi ikke begynne å spekkulere i. Så en kort oppsummering av 2 dager på Beachcomber er, litt alkohol, party i scrubs og skjørt, snorkling, bursdag, beachfest og gå naken rundt øya.

Siden vi reiser på et veldig stramt budsjett hadde vi bare to dager til disposisjon på denne øyen. Så vi måtte takke for oss og returnere til fastlandet, eller den andre øyen som er her. Vi har nå funnet ut at det er rundt 350 øyer i området, så vi tok vel litt feil når vi antok at Fiji bare var ei øy. Siden vi ikke hadde rukket å bestilt noe hostel for de resterende nettene stod vi igjen i Nadi og lurte på hvor vi skulle ta veien. Eller det gjorde vi faktisk ikke, for som rutinerte globetrottere hadde vi nemmelig forhørt oss om bosted. Så vi vil rette en takk til Lisa, som anbefalte oss Mama’s. Dette hostelet er halv pris av de forrige, gratis internett, billigere mat og ikke minst hyggeligere folk. Hele plassen blir styrt av Mama selv, og her er vi alle hennes sønner.

Ingen kommentarer: